Pers- en Huwelijksfotograaf in Brugge – fototom.be » fotograaf Tom Brinckman

Volleybal

Vanaf dit seizoen ga ik – naast mijn ander krantenwerk – ook op pad om het volleybal in beeld te brengen voor het Brugsch Handelsblad. Voor mij dus een unieke kans om me wat meer toe te leggen op zaalsportfotografie. De redactie wil immers een boeiende mix van actie- en portretfoto’s in de krant. Die opdracht was gedeeltelijk ook de doorslag om een EOS 1D Mark III te kopen. Dezelfde reden waarom er  binnenkort ook nog een lichtsterke telezoom bijkomt.

Volleybal portret

De eerste ploeg waar ik naar toe werd gezonden was eerste provincialer De Beerlanders Beernem. Ik had er één iemand nodig voor de krant van deze week. Maar omdat ik er toch was heb ik meteen ook de rest van de ploeg op foto vastgelegd, handig om een archief op te bouwen.
Op het einde van de training was er voor de spelers niet zoveel enthousiamse over om te poseren, dus werd het een kort maar krachtige fotosessie. Meteen nog een primeur voor mezelf was het gebruik van draadloos aangestuurde speedlights – zeg maar strobisten dus -voor mijn krantenopnames. Thuis had ik al wat zitten aanmodderen maar het echte (lees: betaalde) werk had ik er nog niet aangedruft.
In deze post twee voorbeelden uit de shoot. Toegegeven, weinig origineel, maar wel zo effectief: een wiite doorschiet paraplu links van de camera. Ter info: de achtergrond hebt ik bewust donker gehouden. Een kale sporthal vormt nu eenmaal niet meteen een boeiend decor.

Volleybal portret

2 October 2008 - 09:14

Kristof Pattyn - het hek is van de dam ;-)

ik ga voor de frontale pose van de eerste… deze heeft ook meeste diepte op de speler.

2 October 2008 - 15:01

Tom - 1D Mark III wil ik ook wel, maar je hoeft dat toch niet perse te hebben voor dit soort werk ?

Same same but different :

http://tomleuntjensphotography.wordpress.com/2008/09/09/basketball-portraits/

Groeten,
Tom

2 October 2008 - 20:12

Tom - Tom uiteraard had ik de MarkIII niet voor deze portretten ;). Maar voor de actiefoto’s is het toch handiger om een iets snellere machine te hebben niet? Het was ????n van de redenen, niet d?? reden.

btw: ik kwam van een Canon 10D, daarmee zou het ook wel lukken… alleen met meer gevloek derbij ;)

14 December 2008 - 21:52

EOS - Knappe foto’s had die van ruddervoorde graag ne keer gezien, maar blijkbaar nog iets te vroeg of zat er niets tussen dat toonbaar was.

Mijn 400D en 17-85 lijkt plots speelgoed nu… en mijn vriendin maar zeuren, een flits heb je dat nu echt nodig
jammer dat ze net te laat was om je bezig te zien met je 3 flitsen

15 December 2008 - 07:14

Tom - Het is inderdaad nog iets te vroeg om de Ruvo foto’s te tonen… ze moeten nog verwerkt worden. Ik heb dit weekend 8 ploegen voor de lens mogen halen.

Trouwens, met een 430EX kan je ook al heel wat mooie resultaten uit je toestel halen. Daarenboven kost dat niet zo gek veel meer.

Uw mailadres zal nooit gepubliceerd worden Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

*