Pers- en Huwelijksfotograaf in Brugge – fototom.be » fotograaf Tom Brinckman

‘Tomme’ toch

Vorige week mocht ik opnieuw een covershoot doen voor de sportkatern van de Krant van West-Vlaanderen. Onderwerp was Tom De Sutter, de Cercle Brugge speler die na de winterstop het truitje van Anderlecht zal aantrekken.  De journalist had een afspraak in restaurant Clos Du Midi in Sint-Andries. Voor een restaurant is het best wel een toffe locatie, vooral dan het nieuwe ‘trendy’ gedeelte achteraan. Voor de totale shoot had ik trouwens een klein kwartiertje tijd.

Tom De Sutter

Voor de voetballer aankwam had ik m’n flitsen opgesteld bij de haard. Die haard vormde een leuk decor met een toepasselijk groen kleurtje. De redactie had een hoge foto nodig voor de cover en een platte om het interview te illustreren.  Voor de platte foto liet ik Tom zitten bij de haard. Voor de belichting gebruikte ik een witte doorschietparaplu (camera rechts). Een eerste reeks hoge foto’s maakte ik bij hetzelfde decor.
Voor de tweede reeks hoge foto’s maakte ik gebruik van het lijnen-en bloemspel aan de andere kant van de ruimte. Ook hier gebruikte ik de paraplu, maar dan loodrecht op de muur.

Tom De SutterTom De SutterTom De Sutter

Uiteindelijk koos de redactie het laatste beeld uit die reeks. Maar voor hen ontbrak het aan kleur op de frontpagina. Door de repro afdeling van de krant hebben ze dan maar de kleuren van Cercle en Anderlecht toegevoegd in de achtergrond. Als fotograaf was ik het niet helemaal eens met die keuze… maar over smaken en kleuren valt nu eenmaal weinig te discussiëren.
Langs de andere kant was deze opdracht misschien het signaal om me te gaan verdiepen in het gebruik van kleurfilters. Een test met dergelijke kleurfilters is onder andere te zien bij Katrijn Michiels.

Tom De Sutter

Het uiteindelijke resultaat op de cover…

28 December 2008 - 19:38

xray - In mijn edite van de sportkrant staat enkel de foto aan de haard. De coverfoto aan de middenkust is er een met drie spelers van KVO.
Heel mooie compositie heb je gekozen. De haard is een heel sterk element en de lijn van de haard loopt mooi met de lijn van zijn linkerbeen/arm.

28 December 2008 - 23:07

Kristof Pattyn - En toch vind ik het origineel veel beter… Soms foefelen ze waar dat niet nodig is. Misschien een Blauwzwartgel bestellen ;-)

Uw mailadres zal nooit gepubliceerd worden Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

*