Pers- en Huwelijksfotograaf in Brugge – fototom.be » fotograaf Tom Brinckman

Het is maar een nummertje…

… maar een fout waar veel luchtvaartliefhebbers zich aan storen. Voor niet ingewijden even kort uit de doeken doen. Zoals een auto een nummerplaat heeft, heeft ook ieder vliegtuig een eigen kenteken. Zo ook de befaamde Sea King helikopters uit Koksijde. Dit weekend stonden er op diverse websites en kranten dat het oudste toestel later deze maand naar het luchtvaartmuseum zal verhuizen. Nu waar zit de fout dan? Wel om het artikel te illustreren gebruikten de media gewoon een beeld van een willekeurige Sea King die ze in hun archief hebben zitten of hebben gevonden bij Belga. Het oudste toestel is dat met de registratie: RS01. Daarnaast vliegen er nog 4 rond: RS02, RS03, RS04 en RS05.
Het is trouwens een zelfde fout die de makers van Windkracht 10 hadden gemaakt… bij bepaalde scènes stegen ze op met de ‘4’, voeren ze een reddingsactie uit met de ‘1’ en gaan ze weer landen met de ‘2’. Straf é !

RS01

Sea King

RS02

Sea King

RS03

Sea King

RS04

Sea King

RS05

Sea King

8 December 2008 - 11:44

boskabout - Nog een afknapper: “F16″ ipv “F-16″ schrijven in krantenartikels. Iets simpel als een naam is blijkbaar al te moeilijk voor sommige journalisten…

8 December 2008 - 12:31

Tom - O… dan heb ik nog wel een leuke: Sea King. Zelfs bij de luchtcomponent weten ze het vaak niet. Wat ik zoal heb gelezen: Seaking, Sea King, Sea-King,…

8 December 2008 - 18:28

Tom Bernaerd - Die RS05, is die later gekomen dan? Andere kleurtjes en zo.

En door wat worden ze eigenlijk vervangen? Heb je daar fotomateriaal van? :p

9 December 2008 - 10:56

Tom - RS05 werd in 2001 beschilderd met een special kleurtje om de 25e verjaardag van de Sea King in dienst bij de luchtmacht te vieren. Een foto van de vervanger post ik wel nog eens.

Uw mailadres zal nooit gepubliceerd worden Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

*